Minőségpolitika - szei.szentendre.hu
Minőségpolitika

 

Intézményünk három tanúsítvánnyal is rendelkezik, melyek az alábbiak:

DIN EN ISO:9001:2015 Minőségirányítási rendszer

MSZ ISO/IEC:27001:2014 Informatika- és információ biztonsági rendszer

MEES – Magyar Egészségügyi Ellátási Standardok

Az egészségügyi szolgáltatók szakmai tevékenységét, annak minőségét objektíven megítélni, azokat minősíteni csak jól mérhető és egymással összehasonlítható paraméterek alapján lehet. A Magyar Egészségügyi Ellátási Standardok a szolgáltatás minőségi értékelésére szolgáló egészségügyi specifikus követelményeit tartalmazza. A standardok biztosítják az azonos szakmai tevékenységek egységes szemléletű értékelését, minősítését. A standardok működési formától függetlenek, azaz érvényesek mind a vállalkozói, mind az önkormányzati működtetésű egészségügyi szolgáltatókra. A standardok alkalmasak a szolgáltató szervezeten belüli szakmai és szervezeti tevékenység ellenőrzésére, nyomon követésére, értékelésére, azaz a belső auditra, a külső fél általi minősítésre, szakmai ellenőrzésre, szakfelügyeleti (klinikai) auditra. A standardok a kívánatos szakmai kritériumokat, célokat tartalmazzák és beteg centrikusak, a „definitív ellátásra való törekvést” prioritásként tartják szem előtt.

Folyamatban van a BELLA (Betegellátók Akkreditációja a biztonságos betegellátásért) akkreditáció megvalósítása.

BELLA (Betegellátók Akkreditációja a biztonságos betegellátásért) /folyamatban/

A BELLA egy olyan akkreditációs rendszer, amelyet gyakorló egészségügyi szakemberek fejlesztettek ki azért, hogy az egészségügyi szolgáltatást nyújtó intézményekben a betegek ellátása biztonságosabb és eredményesebb legyen.

Az ellátók, az ellátásban részesülő betegek, illetve a hozzátartozóik közötti együttműködés a biztonságos betegellátás kiemelten fontos elemei.

A BELLA akkreditációról bővebben.